22 March 2016

Tips Menjadi Penyimpan Emas Tegar

Bila korang pikir pasal harga, ia akan jadi masalah untuk korang memiliki EMAS.

Why not, TETAPKAN SATU NILAI YANG JELAS yang korang sanggup laburkan. Contohnya korang sanggup asingkan RM200 je sebulan utk simpanan masa depan.

Beli ikut jumlah tunai yang korang ada dan BAKINYA SIMPAN, JANGAN DIGUNA. Carry forward baki tu :)

smile emoticon
Bulan depan ulang lagi perkara sama, sehingga baki yang korang kumpul membolehkan korang gandakan belian korang :)

Barulah seronok melihat EMAS korang bertambah! 

๐Ÿ˜Š
Semoga Allah permudahkan urusan saving emas kita semua :)
e emoticon


Emas Powergold lebih murah dari harga pasaran!
LYA
01139113929

05 February 2016

Jadual Harian Yang Disusun Oleh Ustaz Ismail Kamus

1. bangun malam ( sekitar jam 3 pg)
- mandi dan ambil wudhu'
2. solat sunat Wudhu'.
3. solat sunat Taubat.
4. solat sunat Tahajjud (8rkaat).
5. solat sunat Hajat ( mintak ALLAH makbulkan permintaan kita, bila2 masa kita mintak).
6. solat sunat Witir 3 rakaat.
7. Istighfar 100x
8. Tahlil 300x
9. ู„ุงَุงِูٕ„َู‡َ ุงِูٕ„ุงَّ ุงَูٔ†ْุชَ ุณُุจْุญَุง ู†َูƒَ ุงِูٕ†ِّูŠْ ูƒُู†ุชُ ู…ِู†َ ุงู„ุธَّุง ู„ِู…ِูŠْู†َ. 40x
10. Tasbih 40x
11. solat sunat Fajar.
12. solat Subuh.
13. baca Yassin lepas subuh.
14. solat sunat Dhuha 6 rakaat.
15. Solat Zohor.
-solat sunat sebelum
-solat sunat selepas
16. Solat Asar
- solat sunat sebelum
17. Solat Maghrib
- solat sunat selepas
18. Solat Isya'
-solat sunat sebelum
-solat sunat selepas
19. Sebelum tidur baca :
- al-Quran
- surah Al-Mulk
- surah as-Sajdah
- surah al-Waqiah
20. setiap hari mesti sedekah, walaupun sedikit.


“Di Dunia bukat tempat untuk berehat, tetapi tempat untuk beribadat."
[ustaz Ismail Kamus]

Jom kita praktikkan nak? Lya ni jenis suka ada plan macam ni, supaya tak tertanya-tanya dan blur apa nak buat. Bila dah ada senarai macam ni, kita boleh bina satu jadual waktu yang sesuai untuk kita sekeluarga. Amalan baik kita budayakan dalam keluarga kita agar rumahtangga kita makin diberkati, makin dekat dengan redha Allah :)

10 September 2015

Kelas Belajar Menjahit One to One Murah di Shah Alam

Assalamualaikum, dan Salam DIY semua

Calling out for those yang berminat nak belajar menjahit yang memenuhi kriteria berikut:

  1. Zero basic- tak pernah guna mesin jahit, tak pernah belajar buat pola baju
  2. Segan nak join kelas besar- prefer nak belajar dalam group yang kecil
  3. Boleh datang ke area Shah Alam untuk belajar- kelas sehari dari pagi ke petang
  4. Boleh spend masa sehari, samada hari cuti am atau pun hujung minggu untuk pergi ke kelas jahit
  5. Kemampuan untuk join kelas- duit yuran, transport, bekal makanan
  6. KRITERIA PALING PENTING- MINAT NAK BUAT BAJU SENDIRI- be it untuk diri sendiri, untuk mak, untuk anak.
Kalau ada yang memenuhi kriteria di atas ni, bermakna korang dialu-alukan untuk join kelas one-to-one sewing with Lya :)







BOLEH CALL/ WHATSAPP

LYA
011.3911.3929

04 September 2015

Macamana Nak Kembangkan Duit Simpanan Kepada 400% Dalam Tempoh 10 Tahun!




Harga emas untuk 100 gram solid gold 999, dari tahun 2001 hinggalah ke 2011. 

Dalam sepuluh tahun, harga emas meningkat sebanyak 409.5 %!!

Better late than never- biarlah saya tak dapat nak beli emas harga 2001 tu- masa tu umur saya baru 20 tahun, masih belajar lagi di ITTHO :). Yang pentingnya kita nampak PELUANG KEMBANGKAN DUIT KITA. Kalau ikut sejarah harga emas kat atas ni, dalam 10 tahun, nilai emas dalam tangan kita boleh meningkat sebanyak 400 PERATUS.

Jom kita buat kira-kira sikit ya;


Katalah hari ni, tahun 2015, kita beli 100 gram emas 999, nilai dia dalam RM 15,680 *gasp*


Source daripada website Powergold ( backdoor office) yang Lya dapat sebagai ahli Powergold :) 


Fast forward 10 tahun, tahun 2025, berapa anggaran nilai emas kita tadi kalau nilai dia meningkat sebanyak 400%? 

Emas dalam tangan kita akan jadi RM62,720!!

Jadi kita nak tunggu apa lagi?


Takkan nak tunggu harga emas murah sikit? Bila tu? Kita pun tak  tahu hari apa, bila, emas ni akan jadi murah, semurah RM 16/ gram! Boleh jadi ke? Yang lebih tinggi kebarangkaliannya ialah harga emas akan makin meningkat, apatah lagi 10 tahun dari sekarang!

Tak mampu nak beli 100gram emas- ramai yang takde luxury nak beli emas sebanyak ni sekali gus, betul tak? Tapi kat Powergold kita ada banyak pilihan, ikutlah mana mampu.. paling tidak pun dengan syiling emas 0.5 GRAM SAHAJA- emas 999 dear, dapat beli dengan hanya RM97 je sekarang! Ambiklah peluang sekarang please? Powergold memang nak tolong kita saving emas, semampunya untuk rakyat jelata.


Mulakan simpanan emas anda sekarang- kalau tak mampu nak simpan 1 gram sebulan, bermula lah dengan langkah 0.5 gram sebulan.

Sikit-sikit, lama-lama jadi sekilo jugak :)

Selamat menabung!

08 August 2015

Testimoni Datin Join Powergold!

Hari ni Lya nak share satu testimoni tentang sign up ahli. Tak mau cakap banyak, just read screenshot kat bawah ni k :)




Saper yang tahu nak menghargai nilai emas, dia akan sentiasa cari peluang untuk simpan emas pada nilai yang lebih ekonomi. So as ahli  or stokis Powergold, memanglah dapat beli emas dengan harga lebih murah kan:)

Emas Powergold dah terbukti mudah dipajakkan di Ar Rahnu- dah banyak tempat ujian pajakan dibuat dan banyak yang menerima produk emas Powergold. ( Refer ENTRY ni untuk tahu list terkini) Apa guna kalau beli barang emas tapi tiada nilai di Ar Rahnu?

Lagi satu, Datin Liza beli gold bar 5 gram di Wah Chan, kalau tengok resit tarikh 10/6/2012 ( maklumat diri Datin Lya hidekan untuk privacy), ada dikenakan upah sebanyak RM77. Kalau dengan Powergold,  gold bar kami semua UPAH FREE. 

FYI, Harga 5 gram gold bar Powergold today is only RM 855! UPAH FREE!


Jadi ahli dapat EMAS HARGA MURAH

+

Produk Gold Bar Powergold UPAH FREE


DUA KALI UNTUNG, KAN?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...